Sürdürülebilir Yaşam

• Yayın tarihi 29 Ekim 2018 | Küresel Eğitim (Sosyal Boyut)

"Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" Projesi

Öğrencilerimiz, ülkemizde gençlerin aydınlanmasına katkıda bulunmaya "Aydınlık Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" projesiyle kütüphane kurarak devam ediyor. 2013’ten beri her yıl öğrencilerimiz dostluk ve kardeşlik duyguları ile yüzlerce kitap bağışlayıp, (...)
  • Yayın tarihi 10 Ocak 2018 | Küresel Eğitim (Sosyal Boyut)

Şile’deki Yeşil Okulumuz

Sürdürülebilir kalkınma eğitimi öğretim projemizin temel bir boyutudur. Öğrencileri, sürekli değişen dünyamızda ekolojik sorumluluk bilinciyle yetiştirmek önceliklerimiz arasındadır. İşte bu yüzden Şile’de Yeşil Okulu kurduk. Dört senelik yoğun bir hazırlık (...)
  • Yayın tarihi 16 Kasım 2017 | Şile: Yeşil Okul

9. Sınıflar Şile’deki Yeşil Okulumuzu Keşfettiler

Bir kaç yıldır sabırsızlıkla beklediğimiz restorasyon çalışmaları bitti ve Şile’deki Yeşil Okulumuz artık öğrencilere kapılarını açtı. 30 Ekim – 03 Kasım 2017 tarihleri arasında 9. sınıf öğrencileri Matematik, Fransızca ve Coğrafya branş öğretmenleriyle birlikte ders (...)
  • Yayın tarihi 20 Mayıs 2017 | Sainte Pulchérie Medyada

"Umuda İlmek" Projemiz CNN Türk’te!

Sainte Pulchérie Lisesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Suriyeli mülteci kadınlara ve savaş nedeniyle zor şartlarda yaşamak durumunda kalan ailelere yönelik toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla "Umuda İlmek" projesini hayata geçirdi. 10. sınıf (...)
  • Yayın tarihi 11 Aralık 2016 | Küresel Eğitim (Sosyal Boyut)

"Anadolu’da Bir Kızım Var" kampanyasına destek olun!

Sainte Pulchérie Lisesi kuruluşunun 170. yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile "Anadolu’da Bir Kızım Var" bağış projesini başlattı. Oyuncu Ceyda Düvenci ve Serkan Altunorak’la çekimleri gerçekleştirilen kampanya filmi geçtiğimiz 21 Nisan tarihinde ilk (...)
  • Yayın tarihi 13 Kasım 2016 | Konferanslar

Bioinovasyon ve Robotlar

Biyo tasarım, biyomorfik, bio organizasyon sözcükleri size bir şey ifade ediyor mu? 20 Ekim Perşembe günü okulumuz konferans salonunda Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Sayın Altuğ Revnak Eti’nin sunumuyla "Biyoinovasyon ve Robotlar" konulu bir konferans (...)
  • Yayın tarihi 31 Ekim 2016 | Küresel Eğitim (Sosyal Boyut)

Köprüköy’de Cumhuriyet Bayramı

"Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap" projesi kapsamında Sainte Pulchérie Lisesi’nde toplanan kitapları dağıtmak üzere bir grup öğrencimiz Kırıkkale yakınlarındaki bir köye gittiler. Cumhuriyet Bayramı’nı da burada düzenlenen törene katılarak kutladılar. (...)
  • Yayın tarihi 28 Ekim 2016 | Küresel Eğitim (Sosyal Boyut)

Öğrencilerimiz Köprüköy’e Umut Oldu

Dördüncü kez, ihtiyaç sahibi bölgelerle dayanışma içinde olan öğrencilerimiz, kütüphane oluşturmak amacıyla bir okula gittiler. Bu yıl Kırıkkale bölgesindeydiler. "Aydınlık Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap" projesi okulumuza yaptığımız bağış çağrıyla (...)
  • Yayın tarihi 15 Ekim 2016 | Küresel Eğitim (Sosyal Boyut)

Aydın Zihinler İçin Kucak Dolusu Kitap

Okulumuz birkaç yıldır ihtiyaç sahibi bir okulda kütüphane kurulmasına yardım etmek için büyük bir kitap toplama kampanyası düzenliyor. Sizleri de kampayaya katılmaya davet ediyoruz! 10 Ekim Pazartesiden başlamak üzere 20 Ekim’e kadar Kırıkkale’nin Keskin (...)
  • Yayın tarihi 22 Haziran 2016 | Eğitsel Kol

Erasmus+ Projesi İçin Hazırladığımız Videoya Birincilik Ödülü!

Avrupa Birliği destekli Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları Projesi için öğrencilerimizin hazırladığı spot video, TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) tarafından düzenlenen Çevrenin Genç Sözcüleri Yarışması’nın video dalında ulusal birincilik kazandı... (...)