Öğrenci Çalışmaları

• Yayın tarihi 5 Şubat 2020 | Öğrencilerin Çalışmaları

Sainte Pulchérie Lisesi’nin 2019-2022 yılları arasında gerçekleşecek olan Erasmus Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) projesi Avrupa Birliği tarafından destek almaya hak kazanan "Participation of Pupils at European Schools: How Democratic are our (...)
  • Yayın tarihi 21 Ocak 2020 | Yarışmalar

24. Türkiye Ulusal Felsefe Olimpiyatında bu yıl birinciliğe hak kazanan öğrencimiz Ahmet Mansur Tural okulumuz ev sahipliğinde 15 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen Ödül töreninde birincilik madalyasını aldı. Okul Müdürü Alexandre Abellan ve Okul Müdürü (...)
  • Yayın tarihi 15 Ocak 2020 | Kulüpler

Eğitmenler : Jülide Bigat, Dilek Tuncer Tanım Radyo Kulübü öğrencileri sesli ve görsel iletişim projelerinde buluşturur. Çalışma dili Fransızcadır, bazen Türkçe konuşulabilir. Amaçlar Genel amacımız lisenin radyosunu kurmaktır. Bunun için kazanmamız gereken (...)
  • Yayın tarihi 10 Ocak 2020 | Voix-là

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz...
  • Yayın tarihi 8 Ocak 2020 | Tematik Günler

Medyatek’te Yeni Yılı Karşıladık

Okulun etkinlik ve kültür komitesi öğrencileri 13 Aralık’ta Medyatekte "Yılbaşı Günü" düzenledi. Bu makalede bu güzel projeyi anlatıyorlar. "Komitemiz okulda, özellikle Medyatekte tematik günler düzenleme amacıyla kuruldu ve oy birliğiyle belirlenen temaları (...)
  • Yayın tarihi 2 Ocak 2020 | Konferanslar

ENIMUN (Enka MUN) Konferansı

Öğrencilerimiz 7. Enka MUN Konferansı’na katıldılar. Deneyimlerini kaleme aldılar. "ENIMUN benim ilk konferansımdı. Improviso komitesindeydim ve diğer komitelerden farklı olarak konumuz önceden belli değildi. Kriz komitesi bize her gün farklı bir konu (...)
  • Yayın tarihi 31 Aralık 2019 | Tematik Günler

Horror Party: Lanetli Bir Akşam

Geçmişten kalan bir lanet 20 Aralık Cuma günü üzerimize çöktü... Günbatımı mitoslar ve efsanelerden gelen yaratıkları özgür bıraktı. Ekibimiz bu canavarlarla başa çıkmayı ve onları yenmeyi başardı. Ancak tüm bu mücadele geçmişten gelen bir cini rahatsız etmiş (...)
  • Yayın tarihi 18 Aralık 2019 | Okul Gezileri

Hazırlık Sınıfları Fransız Kültür Kütüphanesi’nde

3, 5 ve 6 Aralık tarihinde Hazırlık sınıfı öğrencileri Fransız Kültür Merkezi’nin Medyateğine giderek lise öğrencileri için ilginç kaynaklar keşfettiler. Sekiz aşamalı ralli şeklindeki yarışma Medyatek öğretmenlerimiz tarafından Fransız Kültür Merkezi (...)
  • Yayın tarihi 17 Aralık 2019 | Öğrencilerin Çalışmaları

S-Pace Geek : March Comes in like a Lion

Manga, bilgisayar oyunu, anime, çizgi roman sever misiniz? Ya da belki meraklısı olduğunuz başka bir alan vardır. S-Pace Geek kendinizi ifade etmek için aradığınız yer! Bir 金将 “Kinshō” yani "Altın General" edasıyla 10 C öğrencisi Yavuz Türkçe ve Fransızca (...)
  • Yayın tarihi 16 Aralık 2019 | Öğrencilerin Çalışmaları

Zanzibar İnovatif Sainte Pulchérie Köyüne Destek Bekliyoruz

Okulumuzun robotik takımı olan SPARC ile her yıl çeşitli yerlerde yarışmalara katılıyoruz. Bu yarışmalara katılırken sadece robot yapmıyoruz, aynı zamanda deneyimlerimizi ve imkanlarımızı okulumuzun kuruluş felsefesinden aldığımız ilhamla, ihtiyacı olan (...)